Schermafbeelding 2018-07-16 om 12.12.50.jpg

Duinzand gaat de gevangenis in

15 juli 2018 - Mooie nieuwe opdracht: Duinzand heeft de pitch voor de herinrichting van de Gevangenpoort in Den Haag gewonnen. Samen met bureau Platvorm gaan we de verhalen van deze prachtige historische locatie tot leven wekken. 

Concept en verhaallijn
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Opdrachtgever
Haags Historisch Museum


Leopoldsburg.jpg

Nieuw museum ‘Liberation Garden’ in Leopoldsburg

14 juni 2018 - Tof nieuws uit België: de plannen voor 'Liberation Garden', een nieuw museum met groot landgoed in Leopoldsburg, zijn goedgekeurd. Duinzand was betrokken bij de planvorming. Binnenkort starten met de uitwerking. Op de foto het zogenaamde 'Chinees Paviljoen', de voormalige commandantswoning van de uitgestrekte kampementen rond Leopoldsburg. Het gaat dienst doen als entree, waarachter een nieuw museumgebouw zal verschijnen.

Conceptontwikkeling en advies
Duinzand
Opdrachtgever
Gemeente Leopoldsburg (België)


Goud op New York Festivals!

11 april 2018 - Wow! We hebben op The New York Festivals de Gold World Medal gewonnen met de korte film 'Ik ben er nog'. In de korte film vertelt het Joodse meisje Helene Egger over haar leven tijdens de bezetting. De film is gemaakt voor de nieuwe vaste presentatie van Oorlogsmuseum Overloon. Eerder won de film een Gouden Reiger.

Concept, scenario en productie
Duinzand
Graphic motion design
Mitchel Tan
Sounddesign
Studio Takt
Opdrachtgever
Oorlogsmuseum Overloon


Anefo_911-4446_Ms._Oranje.jpg

Brainstormen met het Scheepvaartmuseum

7 maart 2018 - Altijd leuk. Duinzand werd gevraagd even mee te denken over het concept voor een tentoonstelling rond het schip 'De Oranje' in het Scheepvaartmuseum. Ontworpen als luxe passagiersschip voor de vaart op Nederlands-Indië, werd het schip door Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie gedwongen zijn 'koers te verleggen'.

Opdrachtgever
Scheepvaartmuseum Amsterdam
Opening
8 september 2018


zeehonden wand 01.jpg

Helden aan de horizon

20 januari 2018 -  Samen met bureau Platvorm is Duinzand aan het werk in het hoge noorden. Aan de Dollard in Groningen komt een bezoekerscentrum over de bijzondere natuur en geschiedenis van het omliggende gebied en de Polder Breebaart.

Verhaallijn, samenstelling en AV
Duinzand i.s.m. Blue Imprint
Ontwerp en projectleiding
Platvorm
Opdrachtgever
Stichting Groninger Landschap
Periode
februari 2018 - medio 2019


Invalidenhuis_Bronbeek.jpg

Vernieuwing museum Bronbeek

8 december 2017 -  Museum Bronbeek wil zich scherper positioneren en zijn vaste opstelling geheel vernieuwen. Samen met bureau TiMe werkt Duinzand aan een vernieuwingsplan voor het museum, dat zich wil ontwikkelen tot een modern Koloniaal Militair Museum.

Projectleiding en planvorming
Duinzand i.s.m. TiMe Amsterdam
Opdrachtgever
Ministerie van Defensie
Periode
december 2017 - juli 2018


foto Shody Careman - test Waterlinie-14 (1).jpg

Kidsweek geeft Waterliniemuseum een 8,4

17 november 2017 -  Kidsweek testte het Waterliniemuseum en gaf het een 8,4! Lees hieronder de beoordeling door het kinderpanel. Duinzand ontwikkelde het museum samen met Platvorm en IJsfontein. 

Kidsweek test waterliniemuseum: www.kidsweek.nl/nieuws/getest-het-waterliniemuseum

 


IMG_4685.JPG

Expertmeeting Sobibor

20 oktober 2017 -  Op het terrein van het voormalige vernietigingskamp Sobibor (Polen) zal de komende jaren een herinneringsmuseum komen. Tijdens een internationale expertmeeting werd het scenario voor het museum besproken. Hoe vertel je het verhaal van de holocaust op deze beladen plek? Frodo was een van de deelnemers aan de expertmeeting.

Locatie
Sobibor, Polen
Opdrachtgever
Ministerie van VWS/ Stichting Sobibor
Periode
16-18 oktober 2017


21951076_1939521156291504_4210189689932896982_o.jpg

Duinzand wint Gouden Reiger!

26 september 2017 - Yess! Tijdens de avond van de opdrachtfilm heeft onze korte film 'Ik ben er nog' de Gouden Reiger gewonnen, in de categorie creativiteit en innovatie. De film gaat over een Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, en is gemaakt voor Oorlogsmuseum Overloon. De Jury prees het sterke concept en de meeslepende verhaallijn die de kijker tot het einde vasthoudt.

Concept, scenario en productie
Duinzand
Graphic Motion design
Mitchel Tan
Sounddesign
Studio Takt
Opdrachtgever
Oorlogsmuseum Overloon

Bekijk de film hier


Nominatie voor het Waterliniemuseum

28 september 2017 - Eervol: het Waterliniemuseum heeft een nominatie gekregen voor de European Museum Academy Awards. Helaas viel het niet in de prijzen. Duinzand bedacht concept en verhaallijn en verzorgde de samenstelling van dit nieuwe museum. Eerder won het Waterliniemuseum de Heritage in motion Award 2016 en werd het genomineerd voor Best New Media tijdens de Cinekid Awards 2016.

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Interactieve onderdelen
IJsfontein
 


RTL op bezoek bij het Waterliniemuseum 

8 mei 2017 - RTL kwam op bezoek bij het Waterliniemuseum en maakte een luchtige impressie van het museum en het omliggende fort. Duinzand bedacht het concept voor het familie-museum, dat beschikt over een groot buitenterrein. Het museum kreeg in 2016 de Heritage in motion Award, voor beste nieuwe media.

Uit het juryrapport: “This is a good combination of the virtual and the physical. While the individual aspects of the exhibition are not necessarily innovative, it is the total concept that impressed the jury, combining enticing ideas such as ‘what-if’ scenario’s to create an inspired interactive experience.”

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Interactieve onderdelen
IJsfontein


Wegens succes opnieuw te zien: Body Art

31maart 2017 - Na een succesvolle periode in het MAS in Antwerpen, is de expositie Body Art opnieuw in het Tropenmuseum in Amsterdam te zien. Duinzand maakte zes filmportretten bij de tentoonstelling van mensen met bijzondere huidversieringen: van tatoeages tot scarificaties. 

Interviews, regie en productie
Duinzand
Opening Tropenmuseum
19 maart 2015
Opening MAS (Antwerpen)
18 februari 2016
Reprise Tropenmuseum
31 maart 2017- 18 juli 2018


Red Star line on the move

2 april 2017 - Cool! Duinzand ontwikkelde de tijdelijk expo 'Cruise Away' in de hal van het Red Star Line Museum in Antwerpen. Een van de voorwaarden was dat de ruimte ook voor speciale evenementen te gebruiken moest zijn. Dat is gelukt!

Concept, scenografie, projectleiding en AV-productie
Duinzand
Grafisch ontwerp
Jarno Aafjes, Merktuig
Ruimtelijk ontwerp
Rogier Martens
Opening
13 oktober 2016


Waterliniemuseum wint Heritage in Motion Award 2016

20 mei 2016 - Trots! Een prestigieuze Europese prijs voor het Waterliniemuseum. Duinzand werkte samen met Platvorm en IJsfontein aan dit mooie project. De jury prees vooral het totaalconcept van de tentoonstelling.

Uit het juryrapport: “This is a good combination of the virtual and the physical. While the individual aspects of the exhibition are not necessarily innovative, it is the total concept that impressed the jury, combining enticing ideas such as ‘what-if’ scenario’s to create an inspired interactive experience.”

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Ontwerp
Platvorm i.s.m. IJsfontein
Opening
8 oktober 2015


IMG_2597 (1).jpg

Interview Museumpeil

30 december 2015 - 'Een tentoonstelling maak je als een film.' In Museumpeil een groot interview met Frodo over nieuwe presentatievormen. Wat zijn zijn de do's en dont's bij het ontwikkelen van een tentoonstelling? Aanleiding is de opening van het Waterliniemuseum, waarin storytelling en nieuwe technieken zoals VR een belangrijke rol spelen.

Lees een preview op de website van Museumpeil


Vier sterren voor
pop-up
tentoonstelling Amsterdam CS

15 oktober 2014 - Het Parool bekeek de pop-up fototentoonstelling '125 jaar Station Amsterdam Centraal' die Duinzand maakte en waardeerde die met vier sterren.

Concept, samenstelling en realisatie
Duinzand
Grafisch ontwerp
Merktuig
In opdracht van
ProRail en NS
Opening
1 oktober 2014

'Een expositie die eigenlijk permanent zou moeten blijven hangen, zo leuk is het om in vogelvlucht door de geschiedenis van het gebouw te gaan.'  ****  – Het Parool

Lees meer over de pop-up expo


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en realisatie van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / begeleiding vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten.